Spicy Risotto

Spicy Risotto

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 1 ui
  • 2 pepers (Jalepeño)
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gram risotto rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 2 liter kippenboullion
  • 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse kaas of Grana Pardano)
  • 50 gram boter


Bereiding:

  • De ui, knoflook en peper fijn snijden 
  • Fruit deze aan in een gietijzeren pan met de olijfolie
  • Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze circa 2 minuten 
  • Voeg de wijn toe en roer alles goed door en laat de wijn verdampen
  • Hierna telkens een beetje bouillon toevoegen en goed blijven roeren. Wanneer de rijst gaar is, na circa 20 minuten (even proeven), en het meeste vocht verdampt is, zet je het gas uit en voeg je de boter en de geraspte kaas toe en doe je de deksel op de pan.
  • Laat de rijst ongeveer 15 minuten staan. Hierna goed doorroeren en opdienen. en wat gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen.




Share by: