Lekkerste Crème brûlée ever
Gister kwam Ed koken aan huis, voor ons als vier vriendinnen. Ik kwam als laatste binnen; en de cava stond al klaar. Met een oester p.p. als amuse kon dit culinaire feestje van start!
We hadden met Ed gekozen voor een herfstthema en het menu (met enkele beperkingen/dieetwensen) inclusief wine pairing aan hem gelaten. Wat een luxe om aan te schuiven, helemaal op elkaar gericht te kunnen zijn en in een mooi (op wens afgestemd) tempo, te genieten van prachtig opgemaakte en smakelijke gerechten.
Wij hadden een 4-gangen menu. Bijzonder was de (door Ed tevoren, thuis) gerookte gans salade met sinaasappel! Viognier ging er perfect bij. De pompoensoep was iets pittig, en heerlijk creme/romig. Van 't hoofdgerecht
verraste de puree van zoete aardappel met o.a. gember; erg
smaakvol! De reerug was
perfect rosé. Met valpoliccela ripasso (altijd mijn favoriet) goede combi. Als dessert was er een creme brulée op soya basis; daar hadden we Ed op uitgedaagd, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. Hij was perfect mét de moscatel de sétubal (klassieke combi).
Ed is betrokken op afstand, laat je lekker met elkaar genieten, voelt sfeer en gewenste tempo goed aan. Vertelt informatief zonder teveel ruimte te vragen, heel prettig en als toegewijde chef in control. Geen stress, geen lawaai, maar een rustige harde werker die het gewoon goed heeft voorbereid.
Kortom; een enórme aanrader als je écht verwend wil worden; geen gedoe met boodschappen, plannen, voorbereiden, koken én afwas/opruimen. Ook dat laatste is een cadeautje: terwijl je nageniet van dessertwijn of koffie, zie je op de achtergrond een lege, schone en opgeruimde keuken en trekt Ed de deur rustig achter zich dicht.
Enorm bedankt, Ed. We wensen je veel succes met je onderneming; het past je perfect! We hebben enorm genoten!