Pompoensoep met een Aziatische twist

Pompoensoep

met een Aziatische twist

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1 rode peper
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 2 tl citroengraspoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 kilo schoon gemaakte pompoen (schoongemaakt = ongeveer 1,6 kg hele pompoen)
  • 2 groenteboullion blokjes 
  • 1 liter water
  • kokosmelk


Bereiding:

  • Fruit de ui en peper in een pan met wat olie.
  • Voeg de tomaten (in stukken) toe en bak even mee (1-2 min)
  • Voeg kruiden en de de pompoen toe, bak even mee (1-2 min)
  • Verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de soep 20-25 min. koken.
  • Mix het geheel glad met een staafmixer.
  • Dien op in een bord of soepkom en voeg een beetje kokosmelk toe.




Share by: