Breng de bouillon in een grote pan aan de kook, draai het vuur laag tot de bouillon zachtjes borrelt.
Verwarm de helft van de olie en de boter in een grote pan met dikke bodem op matig vuur.
Voeg de preiringen, knoflook gehakte tijm toe en bak ze onder af en toe roeren circa 6-8 min.
Voeg de rijst toe en en schep de korrels 2-3 min. door het vet/prei mengsel.
Schenk de wijn erbij en laat dit al roerend in circa 2 min. tot een kwart inkoken.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen voordat je weer bouillon toevoegt. Herhaal dit circa 20-25 min. Je hebt dan een dikke, smeuïge, beetgare risotto.
Het vuur kan nu uit. Voeg de mascarpone, de citroenrasp en de sap toe aan de risotto. en naar smaak wat peper en zout. Leg nu de deksel op de pan en laat e.e.a. circa 10 min. nagaren.
Verhit wat olie in een koekenpan (hoog vuur), bestrooi de coquilles met wat zout en schroei deze in de pan in circa 30 sec. dicht. Keer ze om en schroef ook de andere kant dicht in circa 20-30 sec. Leg ze op een bord en houd ze warm.
Roer de risotto door en leg een paar lepels op het bord. garneer met wat tijm en leg de coquilles op de risotto. Eventueel wat extra zwarte peper op het bord.